dit zijn de mooiste plekken

Comments Off on dit zijn de mooiste plekken
dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De leukste manier om Zuid-Engeland te ontdekken is door een roadtrip te maken. Je bepaalt zelf het tempo en de plekken waar je wilt stoppen, die vrijheid is heerlijk! Ben je ook van plan om een roadtrip doorway Zuid-Engeland te maken? Dan zijn dit de mooiste plekken die je niet mag missen!

Ontdek het zonnige zuiden van Engeland

Engeland heeft natuurlijk een enigszins grijs imago – en dan bedoel ik grijs als het gaat om het weer. Want daar regent het toch altijd? Het is inderdaad zo dat het in delen van het land flink kan regenen, maar natuurlijk niet altijd en dat geldt ook niet voor het hele land. Zeker niet voor het zuiden: dat deel van Engeland heeft een heerlijk zonnige klimaat satisfied warme, droge zomers. Zou je helemaal doorrijden naar het meest zuidelijke puntje van Cornwall, dan waan je jezelf in het Mediterrane kustgebied, met zandstranden en palmbomen. Je zou de hele zuidkust van Engeland dus on-Engels kunnen noemen qua weer, maar goed is om te weten dat je hier een hele fijn, warme zomervakantie kunt hebben. Waar wacht je dus nog op?

De mooiste route om te rijden

Wil je de mooiste plekken in Zuid-Engeland ontdekken, dan heb ik een toffe route voor een roadtrip voor je uitgestippeld. Vermijd snelwegen zoveel je kunt en rijd zo dicht mogelijk langs de kust. Daar vind je namelijk de mooiste plekken. Deze route kun je overigens ook vinden by means of deze link in Google Maps.

Deze route is 712 kilometer lang (442 mijl). Maar neem daar ruim de tijd voor, het liefst een 7 days!

Hoe kom je in Zuid-Engeland?

Je kunt op verschillende manieren achieved de auto naar Engeland reizen. Je kunt de Kanaaltunnel nemen waar je achieved de car op de trein kunt, of je maakt de oversteek satisfied de boot. Wil je de zuidkust van Engeland ontdekken, dan kun je het beste de ferry nemen tussen Calais en Dover. In iets minder dan 90 minuten sta je aan de overkant. Zeker wanneer je kiest voor priority boarding, ben je snel de boot op en af. Daarmee mag je namelijk als eerste aan boord van de ferry en er ook weer als eerste vanaf. Een auto huren in Zuid-Engeland is natuurlijk ook altijd een optie, maar het fijne aan deze manier van reizen is ook dat je gewoon in je eigen car rijdt, waar je helemaal aan gewend bent. En je kunt ook nog eens zoveel spullen meenemen als je zelf wilt. Zorg dat je het laatste kwartier van de overtocht voorop het dek staat, dan zie je namelijk recht voor je neus de beroemde White Cliffs of Dover al opdoemen.

  • Dit zijn de leukste accommodations aan deze kust. Wij sliepen in The Ginger Pig (in Brighton) en de Lulworth Lodge (in Lulworth Cove), allebei echte aanraders!
  • Ga achieved je eigen car, dat is de meest relaxte manier van rijden. Neem bij Calais de ferry naar Dover, de overtocht duurt achieved DFDS Seaways maar 90 minuten.