Dit zijn de 3 mooiste eilanden in het zuiden van Thailand

Comments Off on Dit zijn de 3 mooiste eilanden in het zuiden van Thailand

1. Koh Yao Yai

Koh Yao Yai ligt op een fifty percent uurtje varen van Phuket. Het is een minder bekend en nog niet echt toeristisch eiland en daarom een fijne plek om het eilandhoppen te starten. Omdat het nog heel authentiek is, ervaar je hier het echte eilandleven. De zandstranden zijn prachtig wit, de sfeer is calm en er staan slechts een paar grotere resorts op het eiland. Hier ga je niet naartoe om te feesten, maar om compleet te ontspannen, te genieten van adembenemende zonsondergangen en lekker op je gemak rond te rijden op een scooter. Onderweg kom je maar weinig andere mensen tegen. Dat maakt het wat ons betreft juist nog leuker, het eiland heb je voor je gevoel nog een beetje voor jezelf. Maak een tourtje naar het noorden en eentje naar het zuiden. Quit onderweg voor een verse smoothie of kokosnoot, ga lunchen aan het water en cease bij een verlaten strandje voor een verkoelende duik in het blauwe water. Veel meer is er niet te doen op Koh Yao Yai en dat is precies de charme ervan. Ja, dit is zoals het eilandleven hoort te zijn!

More prevent: het kleinere en naastgelegen Koh Yao Noi is ook een bezoek waard. Nog net iets compacter, minstens zo authentiek.

Hoteltip:het Royal Yao Yai Beach Vacation resort is een mooi hotel om te verblijven. Het heeft een heerlijk strand achieved zitzakken, de beste plek om de zonsondergang te bekijken.